سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نکاتی درباره حفظ قرآن

ارسال شده توسط م.رضوی در 90/6/3


عطف به این پست(+) و این پست(+). برخی هایشان توصیه های اساتید است و برخی ها تجربه های شخصی. گفتم بنویسم شاید به درد کسی بخورد!

1- از همان ابتدا، یک قرآن عثمان طه با قطع مناسب تهیه کنید. احتمالا این قرآن نه تنها در زمان حفظ، که تا آخر عمر به همراهتان خواهد بود. بنابراین بهتر است صحافی مناسبی داشته باشد و ترجیحا در ابعادی باشد که بتوانید آن را در سفر به همراه داشته باشید.

2- سعی کنید یکی دو نفر از دوستانتان را با خود همراه کنید و با هم حفظ را آغاز کنید. اولا هنگام حفظ و دوره می توانید از هم درس بپرسید و ثانیا با تشویق یکدیگر انگیزه تان بیشتر می شود.

3- حتما قبل از شروع حفظ هر صفحه، حداقل یک بار ترتیل آن صفحه را گوش دهید. (معمولا ترتیل استاد پرهیزگار را برای حفظ توصیه می کنند.) چون ممکن است اعراب کلمه ای را اشتباه قرائت و حفظ کنید که تصحیح آن بعد از حفظ بسیار مشکل است.

4- گوش دادن ترتیل به حفظ خیلی کمک می کند. در مسیر، موقع پیاده روی، زمان انجام کارهای خانه، قبل از خواب، و خلاصه هر وقتی که کار فکری نمی کنید، به ترتیل استاد پرهیزگار گوش دهید.

5- معمولا توصیه می کنند حافظ، کل محفوظاتش را هر دو هفته یک بار دوره کند. مثلا اگر 14 جزء حفظ است، روزی یک جزء بخواند. به علاوه ده صفحه ی آخری که حفظ کرده، هر روز خوانده شود.

6- قبل از شروع حفظ هر صفحه، هم ترجمه ی روان آیات و هم کلمات جدیدش را بخوانید. برای این کار قرآن با ترجمه استاد بهرام پور توصیه می شود، که هم ترجمه ی روان آیات را دارد و هم ترجمه ی تک تک لغات را.
می توانید معنای کلمات جدید را در حاشیه ی قرآنتان بنویسید. به این ترتیب حفظ لغات ساده تر می شود و نیازی نیست هر بار هنگام دوره کردن به قرآن با ترجمه استاد بهرام پور مراجعه کنید.

7- روش حفظ کردن افراد متفاوت است. برخی زیاد به ترتیل آیات گوش می دهند، برخی زیاد روخوانی می کنند، برخی آیات را می نویسند، برخی صفحه را از حفظ می خوانند و صدایشان را ضبط می کنند و به صدای خودشان گوش می دهند، برخی با مدادرنگی کلمات و آیات را به هم ارتباط می دهند،...
روشهای مختلف را امتحان کنید و روشی را که با آن سریعتر و بهتر حفظ می شوید، انتخاب کنید.

8- آهسته و پیوسته حفظ کنید. این پیوستگی خیلی مهم است. به خصوص برای دوره. در هیچ شرایطی دوره کردن را ترک نکنید. اگر در اثر دوره نکردن محفوظاتتان فراموش شود، برای حفظ مجدد باید بیشتر از حفظ اولیه زحمت بکشید.

9- سعی کنید آیه را همراه با شماره اش حفظ کنید. موقع حفظ کار سخت تر می شود، اما برای دوره کارتان ساده تر است.

ممنون می شوم اگر بزرگواری نکته ای اضافه کند.





بازدید امروز: 40 ، بازدید دیروز: 46 ، کل بازدیدها: 388098
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ